Arvot & Vastuullisuus

Meidän arvomme

Meidän arvomme ovat toimintamme perustana ja niiden varaan koko yritysfilosofiamme rakentuu. Ne auttavat ja ohjaavat meitä tekemään oikeita valintoja ja päätöksiä. Ne eivät ole iskulauseita, vaan meidän tulisi noudattaa niitä jokapäiväisessä työssämme. Arvojohtajuus on osa filosofiaamme ja kauppiaan velvollisuus on näyttää omalla esimerkillään, miten toimimme arvojen mukaisesti jokapäiväisessä työssämme.

R-kioskin arvot

Vastuullisuus

Reitan Retailin, johon Reitan Convenience ja siten myös R-kioski kuuluu, tavoitteena on tehdä ihmisten jokapäiväisestä elämästä hiukan helpompaa ja maailmasta hiukan paremman. Kahdeksan arvoamme ovat osa jokapäiväistä toimintaamme, ja yrityskulttuurimme pohjautuu yhteistyöhön, ihmisiin ja luottamukseen. Myös vastuullisuus on osa yrityksemme jokapäiväistä toimintaa ja näkyy luonnollisena osana kaikkea meidän tekemistämme. Olemme mm. sitoutuneet YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitteen edistämiseen ja teemme päivittäin määrätietoisesti työtä saavuttaaksemme paremman tulevaisuuden.  

Vastuullisuusstrategiallamme on kolme vaikutusaluetta; Ympäristö, Ihmiset ja Arvoketju. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä vastuullisia valintoja, joiden kautta hänelle tulee hyvä mieli. Haluamme tarjota tuotteita, joilla on pienin mahdollinen ympäristö- ja ilmastojalanjälki, jotka ovat hankittu ja tuotettu hyvissä työolosuhteissa ja jotka mahdollistavat terveellisemmän elämäntava. Vastuullisuusraporttimme löydät täältä ja samalta sivulta löytyvät myös GRI-liitteet. Reitan Conveniencen ja Reitan Retailin vastuullisuusraportit voit lukea tästä

Kaikkia ratkaisuja meillä ei vielä ole, mutta se ei estä meitä edistämästä niitä asioita, joihin jo osaamme ja voimme vaikuttaa. Pohjaamme päätöksemme tieteeseen ja vankka uskomme on, että johtamalla muutosta kohti tulevaisuuden vastuullista conveniencekauppaa, saa siitä meidän lisäksi hyötyä myös meitä ympäröivät yhteisöt ja koko planeetta.

Ärräpäivien ylijäämäruoka on jo useana vuonna lahjoitettu ruoka-apua tarvitseville

Ärräpäivien aikana syntyvä syömäkelpoinen hävikkiruoka lahjoitettiin vuonna 2023 Helsingin kaupungin hallinnoimaan hävikkiterminaaliin, jonka kautta kolmannen sektorin toimijat jakoivat ruoan yksittäisille ihmisille ja perheille.

– Vaikka tavoitteena on mitoittaa ruokavolyymit mahdollisimman tarkasti osallistujamäärien mukaan, niin aivan tarkkoja määriä on silti mahdotonta ennakoida. Tämän takia olemmekin halunneet varmistua siitä, että syömäkelpoinen ylijäämäruoka menee edelleen hyötykäyttöön, sanoo päällikkö Ann-Charlotte Schalin.

Kuva: Pyry Pietiläinen