Vastuullisuuden aika on nyt. Tulevaisuutemme riippuu siitä onko R-kioski relevantti asiakkaille, joten vastuullisesti toimiminen on meillä siksi isossa fokuksessa. Se on osa yrityksemme jokapäiväistä toimintaa ja näkyy luonnollisena osana kaikkea meidän tekemistämme.

Vuonna 2020 toteutimme ne projektit, jotka olimme itsellemme asettaneet. Kahviasemalle tuli esimerkiksi muovikansimuistuttaja,    100 % ekologinen kahvikuppi ja ekologiset aterimet. Ruokahävikin vähentämiseksi laitamme nykyään kohta vanheneviin tuotteisiin ekotekotarran. Wihuri-yhteistyön myötä kuljetusten toimituskerrat ovat vähentyneet puolella ja vuoden 2020 alusta hankimme sataprosenttisesti vihreää sähköä. Metsästimme myös muovia toden teolla: enemmän kuin puolitimme muoviroskan tuottamisen vuodessa ja kahdessa vuodessa luku on peräti -81 % (2020 vs. 2018). Tällä on merkittävä vaikutus hiilijalanjälkeen. Olemme myös toteuttaneet useita Ärrä tekee hyvää –tempauksia ja aiomme jatkaa niillä.

Kokoamme Vastuullisuusraportin kaikista vuoden 2020 toimenpiteistämme ja julkaisemme sen myös tänne heti kun se vuodenvaihteessa valmistuu.

Olemme sitoutuneet ja teemme määrätietoisesti työtä YK:n 17 tavoitteen eteen, ja erityisesti kohtiin 3, 5, 8, 12, 13 ja 17.

Hyvät kauppiaat ja kioskiesimiehet, R-kioski toimii convenience-kaupan edelläkävijänä ja tulemme tekemään siitä aidosti kestävän. Yhdessä luomme kestävän tulevaisuuden.

Ann-Charlotte Schalin